ankara escort çankaya escort ankara escort çankaya escort ankara rus escort çankaya escort istanbul rus escort eryaman escort ankara escort kızılay escort istanbul escort ankara escort istanbul rus Escort atasehir Escort beylikduzu Escort

Kategori: Kuriozitet

05/05/2021
auto_o1620203893.jpg

Tani profesionet me rritjen e teknologjisë kanë filluar dhe po evoluojnë me shpejtësi. Teknologjia po funksionon dhe në sektorin profesional. Nga hulumtimet e bëra profesionet më fitimprurëse që në të ardhmen e afërt do të jenë jashtëzakonisht fitimprurëse, janë profesione që i japin hapësirës teknologjisë dhe janë në gjendje t’i japin botës një zhvillim në […]

31/03/2021
785-0-5ea70fe07f0b3.jpg

Gjasat janë që edhe pasi pandemia të marrë fund, nuk do të takohemi e përshëndetemi më si më parë. Të paktën për pak kohë. Po si do ta shprehim respektin dhe miqësinë për të tjerët? Një “si je?” dhe një buzëqeshje nuk mjaftojnë, siç e kemi dëshmuar së fundi. Dhe përplasja e thembrave me njëra-tjetrën […]

30/03/2021
785-0-6063440614add.jpg

Ndonëse Instagrami, Tik-Tok, Twitter-i ia kanë zbehur paksa famën, Facebook mbetet një prej rrjeteve më të rëndësishme për shumicën e njerëzve. Shpesh na ndodh të harrojmë se është njëra prej platformave që zotëron një pjesë të mirë të të dhënave tona dhe shanset që dikush të na përndjekë janë të mëdha. Si ta kuptoni nëse […]

19/03/2021
zakone.png

Në botë gjithnjë kanë ekzistuar një kategori njerëzish që na motivojnë, frymëzojnë dhe zgjojnë diçka brenda nesh. Janë ata njerëz që zgjohen energjikë në pikë të mëngjesit dhe çuditërisht i del koha për gjithçka; bëjnë vrap, një dush të shpejtë, pastaj hanë një mëngjes të bollshëm, i del koha për t’u lyer, për të krehur flokët, […]

19/03/2021
peroksid-hidrogjeni.jpg

Peroksid hidrogjeni, ose ujë i oksigjenuar siç njihet zakonisht, është një zbardhues natyral që ka efekt të dezinfektojë plagët dhe të vrasë bakteret. Nëpër platforma online, si YouTube apo TikTok, ka pafund video ku njerëzit përdorin ujin e oksigjenuar si trajtim në kushte shtëpie për të zbardhur dhëmbët. A funksionon? Healthline – një nga burimet […]

12/03/2021
familjet.jpg

Ndërmarrjet e suksesshme të biznesit janë çelësi i pasurisë së familjeve më të pasura në botë. Sipas një renditje të të dhënave të Bloomberg të botuara në Visual Capitalist, tre familje amerikane kryesojnë renditjen e më të pasurve në botë. Në vendin e parë dhe të dytë janë The Waltons dhe familja Mars që merren […]

27/02/2021
harroni.jpg

Të harruarit, shpeshherë, është lidhur me mungesë inteligjencën, sipas praktikës së përditshme. Megjithatë një studim i kryer nga Universiteti i Torontos pretendon të kundërtën. Sipas tyre, memoria e fortë është një aset i mbivlerësuar, derisa harresa mund të jetë një përfitim inteligjence. “Është e rëndësishme për trurin që të harrojë informacione jo-relevante dhe, në vend […]