ankara escort çankaya escort ankara escort çankaya escort ankara rus escort çankaya escort istanbul rus escort eryaman escort ankara escort kızılay escort istanbul escort ankara escort istanbul rus Escort atasehir Escort beylikduzu Escort

Këto janë zënkat më të zakonshme mes çifteve por çfarë nënkuptojnë ato në të vërtetë?

auto_b_2111210381637668689

A keni menduar ndonjëherë gjatë ose pas një grindjeje të zakonshme me partnerin tuaj se përse po grindeni fare për gjëra të tilla të pakuptimta ose gjëra të vogla dhe keni pyetur veten nëse ka ndonjë arsye tjetër që asnjëri prej jush nuk e përmend.

Drejtuesja e emisionit të njohur britanik This Morning Holly Willoughby thotë se ajo dhe bashkëshorti i saj Dana shpesh debatojnë se kush do të marrë telekomandën dhe të vendosë se çfarë të shikojë, por ajo mendon se është një luftë klasike për pushtet.

Shtëpia juaj është shumë e nxehtë ose shumë e ftohtë

Ju mendoni se grindja ka të bëjë me rehatinë, por në fakt ka të bëjë me hormonet.

Studimet thonë se femrat preferojnë të qëndrojnë në dhoma pak më të ngrohta për shkak të niveleve më të larta të estrogjenit, ndaj temperatura është ideale për shumicën kur arrin 24 ose 25 gradë, ndërsa për meshkujt është më e rehatshme mesatarisht 21.5 gradë.

Gjithmonë ndizni dritat

Ju mendoni se grindja është për humbje të panevojshme dhe arsyeja e vërtetë është se njëri prej jush mendon se duhet të jetë ‘i rrituri’ në marrëdhënien tuaj.

Ndërsa zakonisht një person në një lidhje është gjithmonë i shkujdesur, tjetri kujdeset për gjithçka dhe mendon, kështu që nuk i shkon as të argëtohet.

E njihni veten në ndonjë nga këto role?

“Korrigjojeni këtë ndjenjë duke i ndarë punët në mënyrë të barabartë. Ndonjëherë lëreni një partner të kujdesshëm të kujdeset edhe për faturat: kur ai të shohë se sa jeni duke paguar për energjinë elektrike, ai do të fillojë të fikë vetë dritat,” thotë Taylor.

Mbushje pjatalarëse

Ju mendoni se zënka ka të bëjë me pjatat e pista, dhe në të vërtetë ka të bëjë me atë që ai/ajo pretendon të jetë i paaftë.

Nëse grindeni rregullisht se kush do t’i vendosë enët në makinë dhe gjithmonë e bëni këtë sepse jeni ‘më mirë’ në të, ka shumë mundësi që partneri juaj thjesht të pretendojë se është i paaftë.

“Sa herë që ata bëjnë diçka të gabuar, kërkojuni ta bëjnë atë përsëri. Përfundimisht ata do ta bëjnë atë më shpejt se sa ju”, tha terapisti.

Hedhja e mbeturinave

“Ju mendoni se është një argument për mbeturinat, dhe ka të bëjë me motivimin.

Shpesh, sa më shumë i kujtojmë dikujt diçka, aq më shpejt harrojnë të njëjtën gjë.”

Ndaloni organizimin.

Lëreni partnerin tuaj të marrë përgjegjësinë e plotë për punët e tyre dhe përpiquni të ndërhyni në to sa më pak të jetë e mundur dhe të komentoni se si i bëjnë ato,” tha Taylor.